Zelf ontwikkelen EIB/KNX Situation Research Study – Evaluation


Inzending door Andrew Hempsall en Colin Cost – gevonden in een vreedzaam dorp Derbyshire, dit huisje was al veel meer dan 20 jaar onbewoond en in wezen was vervallen toen de huidige eigenaren een beslissing namen om het te krijgen. Het oudste deel van het huisje werd oorspronkelijk ontwikkeld in 1799 als een enkele woning, evenals de originele perkament titel Deeds laten zien dat het huis, de tuin en de boomgaard werden gekregen voor de prinselijke som van £ 60.

Voordat het restauratiewerk begon, omvatte de begane grond vier extreem donkere kamers. Nu omvat het huis twee heldere ontvangstkamers, een serre en drie slaapkamers.

Het huis beschikt over een nieuwe eiken trap, samen met eiken binnendeuren en vloerplaten, die een gevoel van de traditionele geven, maar dat verbergt het geheim.

Alle verlichting, verwarming, airconditioning, audio en veiligheid worden beheerd door een EIB/ KNX -systeem dat alles is, maar ook oud cottage. Het oppervlak van het systeem is zeer zorgvuldig gekozen om hedendaagse levensopties te brengen naar de beste ‘Olde Worlde’ omgeving.

Waarom geselecteerde EIB/ KNX – er werden veel systemen nagedacht voordat EIB/ KNX de enige praktische keuze was. EIB/ KNX is geschikt voor alle intelligente eisen van een eigentijds huis, inclusief verwarming, koeling, verlichting, verbeterde veiligheid en toegang op afstand. Aangezien EIB/ KNX is gebaseerd op een industrieel managementplatform dat wordt aangeboden en ongewijzigd, gezien het feit dat 1984, wordt het al vaak als absoluut robuust en betrouwbaar beschouwd. Met meer dan 100 makers en veel meer dan 6000 producten, die allemaal exact dezelfde gedistribueerde intelligentietaal in exact dezelfde gedraaide paarkabel spreken, bestaat er geen gevaar dat een enkele maker buiten dienst raakt en de reserveonderdelen voor de toekomst afwijzen, evenals geen enkele punt kan catastrofale falen het huis ooit ‘in het donker’ verlaten.

Hoe het werd geïnstalleerd – de eigenaren deden veel van het werk aan het huisje gedurende een periode van 15 maanden. Ze werkten samen met een geweldige regionale elektricien en organiseerden de installatie zorgvuldig. De eigenaar, met een scherpe technische kennis, nam een ​​beslissing om de inbedrijfstelling zelf af te handelen en zolang alle ‘live kant’ door de elektricien werd gedaan, dan zou zijn deel-P-certificaat geen probleem zijn.

Nadat hij met een EIB -expert -ingenieur had gesproken, kreeg hij ETS (de EIB/ KNX -programmeringstool) en werd hij snel getraind op EIB -partnerniveau. Hij begreep dat als hij vast kwam te zitten of gewoon enkele aanbevelingen wenste, hij zou kunnen bellen met een regionale professional om te helpen, evenals eibshop.co.uk hem toegang gaf tot toegang tot onderdelen van veel makers en technische ondersteuning voor hen, die van vitaal belang was tijdens het programma van het project.

Klik op de foto voor een grotere versie

Verlichting – Het huisje heeft 45 dimped en veranderde verlichtingscircuits die kunnen worden gebruikt om stemmingen in elke kamer te bepalen. Zoals elk type verlichtingssysteem beheren, maakt dit mogelijk dat scènes worden ingesteld voor specifieke instanties, evenals daarnaast EIB/ KNX maakt het mogelijk dat lichten in andere functies van een huis kunnen worden opgenomen. Enkele voorbeelden zijn:

Een welkome huisfunctie die een bewegingssensor bij de voordeur integreert, dus als je ‘s nachts het huis binnenloopt, de lichten in de gang, landing, keuken en huishoudelijke ruimtelicht automatisch. De eigenaren zullen nooit moeten ‘struikelen’ rond een donker gebouw met armen vol boodschappen.

Een ‘discrete’ scène is ingesteld voor de slaapkamers. In de hoofdslaapkamer draait de discrete knop de muur aan, landt zowel op een extreem laag niveau op een extreem laag niveau, met succes een pad daar en terug om ervoor te zorgen dat ze niet onnodig in slaap in slaap worden.

Gesimuleerde bezettingsgraad waar de eerder opgenomen huis herhaalt, duwt, evenals blinde bewegingen wanneer de eigenaren weg zijn. De acties worden met willekeurige intervallen afgespeeld om een ​​extreem oprecht uiterlijk te geven dat iemand altijd thuis is.

Zowel een deklamp als architecturale verlichting zijn geprogrammeerd om te vinden in de schemering en uit te schakelen op een willekeurig tijdstip in de late avond. De achterste binnenplaats en de tuin hebben veel verlichtingscircuits die ‘s nachts voor scènes instellen, afhankelijk van hoe het gebied precies wordt gebruikt. Infrarood patio -kachels zijn ontwikkeld tot de tuinwanden en leveren warm voor koelere avonden.

De foto toont verwarmingsverlichting en audio in het comfort van de schakelaars grenzend aan de eettafel. Evenals de bewoner heeft de ‘mint’ glazen schakelframes evenals een milieuvriendelijke glazen eettafel gekoppeld.

Klik op de foto voor een grotere versie

Verwarming en koeling-Het natte vloerverwarmingssysteem met 9 zone wordt beheerd met behulp van GIRA-sensor2plus thermostatische lichtschakelaars (het verwijderen van de vereiste voor niet-matching standaard wandthermostaten en lichtschakelaars), evenals then HMT6 24V AC-manifold-controllers. DeHet hele EIB/ KNX -systeem werkt moeiteloos het verlagen van de temperaturen, zowel ‘s nachts wanneer iedereen slaapt, evenals een paar graden lager dan typisch wanneer het huis wordt beschouwd als onbezet. Dit vertegenwoordigt een enorme besparing in brandstofkosten als u erover nadenkt, is een geaccepteerde methode om gedurende de winter constant natte vloersystemen te laten lopen. De thermostaten sturen een proportionele waarde naar de HMT6 -vele -controllers die resulteert in een pulsbreedte gemoduleerde opening en het sluiten van de verdeelstukwaarden, dus het bieden van een extreem gelijkmatige temperatuurrichtlijn in de tijd.

Klik op de foto voor een grotere versie

De exact dezelfde thermostaten beheren ook de kamer per kamer airconditioning. Als de temperatuur boven het setpoint stijgt, is de verwarming gewijzigd en zal de koeling het overnemen. Door zowel een dode-zone als hysterese te gebruiken, zorgen de thermostaten ervoor dat de verwarming nooit de airconditioning en vice versa ‘vecht’.

Audio – Integrated Audio dat wordt beheerd door middel van het EIB/ KNX -systeem gebruikt muziek in de primaire woonruimtes en de badkamers zonder enig bewijs van bovendien wandcontrollers of schakelaars. De bron wordt gekozen en volume -niveau set met behulp van exact dezelfde lichtschakelaars die de rest van de ruimtefuncties beheren. Er is high-end zonder de vereiste voor een muur vol innovatie die de verschijning van het huisje zou bederven. De voorversterker en de controles van WHD zijn allemaal centraal gelegen, met actieve luidsprekers in de plafonds die uitzonderlijke geluidsdrukniveaus in elke kamer leveren.

Winst op afstand tot toegang tot – Het hele huis is toegankelijk via een webverbinding overal in de wereld met behulp van de GIRA HOMESERVER2 IP Adresable controller. Met een veelvoud van high -end functies zoals directe verwarming en verlichtingscontrole, veiligheidsmonitoring, diagnostiek op afstand, IP CAM -viewports, e -mailtransmissies voor veiligheidsinbreuken of geactiveerde rookdetectoren, is deze Linux -gebaseerde doos geweldig voor hogere EIB/ KNX -projecten .

Samenvattend kan EIB/ KNX worden geïnstalleerd in een doe -het -zelf -taak met interesse voor planning, een geweldige elektricien en toegang krijgen tot onderdelen en technische ondersteuning.

Post Script: Tegen het einde van het werk vond de eigenaar zo leuk EIB/ KNX dat hij zijn bedrijf, Application Power Hire Ltd, gevestigd in de East Midlands, opnieuw concentreerde om zich fulltime te concentreren op EIB/ KNX -stijl en installaties.

#
Voorbeeld
Product
Beoordeling
Prijs

1
KNX Fundamental Program Documentation 2020 (2e versie)
31 beoordelingen
£ 10,63
Ga op Amazon

2
KNX handboek voor huis en bouwbeheer
18 beoordelingen
£ 18,84
Ga op Amazon

3
KNX diepgaand
Nog geen scores
Ga op Amazon

Auteurs – Andrew Hempsall, van toepassingPower Hire Ltd, gemaakt en het EIB-systeem geïntegreerd in het cottage in deze post en heeft grote ervaring met high-end EIB/KNX-installaties-www.aph.info

Colin Cost of Ivory Egg (UK) Limited, deskundige groothandel van een volledige verscheidenheid aan EIB en bijbehorende producten, evenals leverancier van competentie en technische ondersteuning – www.ivoryegg.co.uk

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegram
Zak

Laatste update op 2021-10-04 / Affiliate links / foto’s van Amazon Product Marketing API

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *