De veel prachtige privéterras in Rome *


Vorige week nodigde mijn Pal Livia me uit voor een intieme lunch in het charmante huis van Marchesa Violante Guerrieri Gonzaga.

Dit beeld.

Livia krijgt haar prosecco op.
Violante is een van de meesten naar de aarde-marchese die ik ooit heb ontmoet. Hallo, ik heb mensen ontmoet die koningen en koninginnen van niets zijn en toch, zoals de kinderen zouden zeggen, hadden ze een stank-houding. Violante verwelkomde ons in het huis van haar familie met gracieuze en warmte. Ze is een zeer getalenteerde chef-kok, kunstenaar, schilder en fotograaf. Violante richtte VEO’s koken op na het bijwonen van de Accademia di Belle Arti in Rome en Culinary School.

De voorbereide voorbereide lunch was heerlijk. De bekroonde wijn, San Leonardo, kwam van de wijngaard van haar familie gelegen in Noord-Italië in de buurt van het Gardameer. De bloemenregelingen van Alessandro Cambi waren prachtig. Ik heb genoegen gehad om een ​​paar van mijn vrienden te zien en mensen te ontmoeten die ik eerder ben ‘ontmoet’ alleen op Instagram.

Violante deed al het decoratieve schilderij in deze kamer.

Bekijk Alessandro’s IG. Hou van zijn werk.

Violante ging naar haar lokale markt in Campo dei Fiori voor de ingrediënten.

Als decorator kwijde ik het volledig (maar in een rustige en hield het aan mijzelf) over het interieur. Zoveel inspiratie. Het voelde als een echt huis, verzameld en persoonlijk. De anthesis van het interieur van de cookie-cutter dat zich verstopt in Pinterest en Instagram.

Bullion Fringe maakt een grote comeback in de Verenigde Staten. Dit beeld. Ik kan niet.
Het huis van Violantse bevindt zich in een van de meest historische paleizen in Rome, Palazzo Taverna. Het Palazzo is gebouwd in de 15e eeuw, in het hart van de Centro Storico. Ik liep er meestal door toen ik leefde door middel van Del Pellegrino en was nieuwsgierig naar de 17e-eeuwse fontein op de binnenplaats, die vanaf de straat zichtbaar is. Dit was de tweede keer dat ik in het palazzo ben geweest, maar de eerste keer overdag. Zodra je binnen bent, voel je je niet alsof je in grote stad bent. Het is stil. Alles wat je hoort, is de fontein.

We aten binnen omdat het de hele week en die ochtend regende. We hebben geluk gehad met het weer.

We stopten door de boetiek van Violante na koffie.

Caffe realheid.

Het bevindt zich op de begane grond van het Palazzo. Ik heb mijn oog op deze blauwe en groene bril.

De winkel is charmant. Ze verkopen servies gemaakt door Violante en delicatessen van het landgoed van haar familie, onder andere prachtige items. De vakantie komt eraan en deze boetiek heeft prachtige, speciale geschenken.

Over geschenken gesproken kregen ieder van ons een kopie van het kookboek van Violante. Het werd gepresenteerd in de geschenkzak gebonden met een vrij groen lint. De kleur was vergelijkbaar met de kleur van de platen die we tijdens de lunch gebruikten. Het is een basisbij, maar ik waardeer dat niveau van aandacht voor detail.

Plaat gemaakt door Violante.

Houd van de mix van glaswerk en de bloemstuk.

Zittend op het bovenste terras, overweldigd door de hele schoonheid. Foto door Cassandra of Reizen Italiaanse stijl.

Bananen!
Violante maakt gebruik van kleine kooklessen in haar huis en biedt ook evenementen. Voor veel meer informatie over haar koken, of haar winkel, kijk dan op haar website op het koken van Vio.

* Waar, ik ben niet in elk ander terras in Rome geweest, maar ik voel me comfortabel met dit terras in de top tien.

Deel dit:
Pinterest
Facebook
Twitter
Tumblr

Soortgelijk:
Zoals het laden …

Verwant

Tien jaar geleden verhuisde ik naar Rome, ItaliëApril 4, 2018in “AGD”
Leven in Rome – Buon Rientro en een Dolce Far Niente Progress Reportseptember 1, 2014in “Italy”
Vroeger haat ik op Florence, Italië. September 20, 2017in “Architecture”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *